Kurs kelnera-barmana

 

Przygotowanie do wykonywania zawodu kelner – barman.

Czas szkolenia: 120 godzin

Program kursu zawiera:

  • podstawowe wiadomości o zakładach gastronomicznych,
  • przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi konsumenta,
  • zapoznanie z organizacją i techniką obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań,
  • naukę techniki noszenia naczyń i tac,
  • naukę wyposażenia części handlowej i ekspedycyjnej zakładu gastronomicznego w podstawowy sprzęt potrzebny do obsługi konsumentów,
  • obsługę gości hotelowych w zakładach gastronomicznych,
  • podstawy technologii i towaroznawstwa napojów,
  • naukę technik miksowania,
  • naukę technik mieszania napojów zimnych,
  • naukę technik mieszania napojów gorących,
  • naukę ekonomiki i organizacji w gastronomii,
  • podstawowe pojęcia z technologii gastronomicznej.

Wymagania stawiane uczestnikom:

  • ukończone 18 lat,
  • wykształcenie podstawowe,
  • wysokie kompetencje interpersonalne,
  • dobry stan zdrowia (obowiązkowa książeczka zdrowia).

 

CZY PO UKOŃCZENIU KURSU MOŻNA UZYSKAĆ CERTYFIKAT? 

TAK

  • EVDC / EICE / ISQ / MEN
  • Egzamin: TAK (w zależności od rodzaju kursu / szkolenia)

LISTA DOSTĘPNYCH CERTYFIKATÓW KSZTAŁCENIA:

  • European Vocational Development Certification (EVDC)
  • European International Certification in Education (EICE)
  • Innovation Standard of Qualification (ISQ)

INSTYTUCJE REALIZUJĄCE PROGRAM KSZTAŁCENIA:

JAK MOGĘ ZAPISAĆ SIĘ NA SZKOLENIE?

ZOBACZ OPCJE SZKOLEŃ I KURSÓW REALIZOWANYCH ZDALNIE:

PROGRAM KSZTAŁCENIA REALIZOWANY PRZEZ:

TERMINY I WIĘCEJ INFORMACJI: TUTAJ