Kurs kelnera-barmana

 

Przygotowanie do wykonywania zawodu kelner – barman.

Czas szkolenia: 120 godzin

Program kursu zawiera:

  • podstawowe wiadomości o zakładach gastronomicznych,
  • przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi konsumenta,
  • zapoznanie z organizacją i techniką obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań,
  • naukę techniki noszenia naczyń i tac,
  • naukę wyposażenia części handlowej i ekspedycyjnej zakładu gastronomicznego w podstawowy sprzęt potrzebny do obsługi konsumentów,
  • obsługę gości hotelowych w zakładach gastronomicznych,
  • podstawy technologii i towaroznawstwa napojów,
  • naukę technik miksowania,
  • naukę technik mieszania napojów zimnych,
  • naukę technik mieszania napojów gorących,
  • naukę ekonomiki i organizacji w gastronomii,
  • podstawowe pojęcia z technologii gastronomicznej.

Wymagania stawiane uczestnikom:

  • ukończone 18 lat,
  • wykształcenie podstawowe,
  • wysokie kompetencje interpersonalne,
  • dobry stan zdrowia (obowiązkowa książeczka zdrowia).

 

Certyfikaty i zaświadczenia:

  • Certyfikaty wydaje Europejski Instytut Certyfikacji i Efektywności, z kwalifikacjami VCC (Vocational Competences Certyficate), na zaświadczeniach zgodnych z Rozporządzeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej.Odpłatność i warunki organizacyjne:

    Czas szkolenia min. 30 godzin. Tryb szkolenia (stacjonarny wieczorowy lub dzienny / Elearningowy / Hybrydowy (łączony stacjonarny i elearningowy).